(ВІДЕО) «Якби не хлопці, колона потрапила б в засідку ДРГ»

НАЗАД
16 липня 2020 14:16

16 липня 2014 року у лісопосадці неподалік від Станиці Луганської прикордонний підрозділ натрапив на групу диверсантів, що намагалися розмістити вибуховий пристрій «фугас».

У результаті збройного зіткнення двоє відважних охоронців державного кордону України Микола ПОСТОЛЬНИЙ та Максим ЗАКОПАЙЛО загинули.

«16 липня 2014 року наш підрозділ – зведений бойовий загін угрупування «Північ», що на той час базувався на українсько-російському кордоні і поблизу Станиці Луганської, отримав завдання провести розвідку можливих бродів і переправ через річку Сіверський Донецьк», - згадує командир зведеного бойового загону ТУ «Північ» у 2014 році Сергій Дупляк.

«Згодом, в лісі ми помітили рух озброєних осіб. Невідомі побачивши нас, почали відходити в бік кордону. Ми продовжували переслідувати цих озброєних людей, форма на них була російського зразка. Я зі своїми бійцями – Постольним Миколою і Закопалйло Максимом, висунились перевірити місце, де були помічені озброєні люди. Микола Постольний доповів мені, що він виявив ще одне облаштоване місце з невідомими, і буквально після цього по нас відкрився шквальний вогонь… Далі бачу, що Максим вже в крові і практично не подавав ознаки життя… По радіостанції я викликав допомогу, під прикриттям бронетранспортера підійшла наша група, я висунувся до місця, де впав Микола Постольний, але нажаль він ознак життя не подавав… Хлопці прийняли на себе удар ДРГ. Якби не Постольний Микола і Закопалйло Максим, колона потрапила б в засідку ДРГ», - поділився болючими, трагічними спогадами Сергій Дупляк.

Вічна пам’ять Вам, побратими! Ви назавжди залишитесь у наших серцях.

Сьогодні, 16 липня, прикордонники провели заходи із вшанування пам’яті полеглих героїв у Меморіальному комплексі «Зала пам’яті».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси